Про це в середу, 20 червня, повідомив голова правління ВГО «Коаліція учасників Помаранчевої революції» Сергій Мельниченко у Facebook.

«Тільки-но кияни під час акції прямої дії фізично демонтували ворота, і зайняли територію будівельного майданчика на Поштовій площі, і взяли під громадський контроль територію унікальних археологічних знахідок на Поштовій площі», - написав він.

Активісти вимагають від влади збереження культурної спадщини України.

«Вимога до органів державної влади полягає в тому, що об'єкти рівня знахідок на Поштовій мають оберігатися державою, мати державне фінансування. Це національне надбання всього українського народу, і це не може вирішуватися ніяким інвестором», - підкреслив Мельниченко.

На цей момент на Поштовій площі мітингувальники встановлюють намети, звукопідсилювальну і музичну апаратуру, а також обіцяють установити намети під будинками ініціаторів проекту рішення, згідно з яким інвестдоговір із забудовником не планується розривати.

«У разі неприйняття вимог і прийняття завтра на сесії Київради проекту рішення без розірвання інвестдоговору із забудовником намети з'являться під будинками підписантів цього проекту - Кличка, Страннікова, Бондаренка, Омельченка і Гусовського!», - підсумував він.

ІА "Вголос": НОВИНИ