Словацько-український фільм «Межа»  Петера Бебьяка висунуто від Словаччини на здобуття премії «Оскар», повідомляє віце-прем'єр-міністр Павло Розенко у Facebook

Розенко підкреслив, що фільм частково профінансований за рахунок коштів держбюджету.

Таким чином, номінантами на премію «Оскар» у відповідних номінаціях представлені три українських фільми: від України - «Рівень чорного» Валентина Васяновича , від Литви - фільм про війну на Донбасі «Іній» (ко-продукція Україна, Польща, Литва, Франція) і від Словаччини - «Межа» (Україна-Словаччина).

Розенко додав, що прем'єра «Межа» та її прокат в українських кінотеатрах відбудеться в середині листопада.

Нагадаємо, словацько-український фільм «Межа» встановив рекорд кінопрокату в Словаччині, за перший вік-енд фільм зібрав понад 69 тисяч глядачів у кінотеатрах по всій країні. Фільм вже отримав нагороду кінофестивалю в Карлових Варах за кращу режисерську роботу.

Фільм «Межа» - це кримінальний трилер з гостросюжетною історією, що сталася на словацько-українському кордоні в 2007 році. У стрічці знялися відомі словацькі актори Томаш Машталір, Емілія Вашаріоєва, Анді Гриць, Христина Канатова, а також українці Станіслав Боклан, Римма Зюбіна, Олександр Піскунов і Володимир Геляс.

ІА "Вголос": НОВИНИ