На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у зверненні з нагоди Дня пам'яті та примирення, а також річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, оприлюдненому на «Урядовому порталі».

«Друга світова війна є жахливою трагедією людства, під час якої знищено десятки мільйонів людей та піддано геноциду цілі народи. Вона назавжди залишиться для нас символом нагадування про те, як далеко можуть зайти тоталітарні режими у своєму прагненні нових завоювань та тотальному знеціненні людського життя. Пам'ять про ті події ще довго відгукуватиметься болем у серцях наступних поколінь», – заявив очільник уряду.

Він зауважив, що Україна стала однією країн, які у тій війні постраждали найбільше. «Мільйони наших співвітчизників не повернулися додому, мільйони сімей не дочекалися своїх рідних. Катування і розстріли, депортації та концтабори – український народ пережив усі ці страхіття лише тому, що опинився на шляху чийогось прагнення переділити світ», – зазначив Гройсман.

За його словами, сьогодні Україна знову страждає і зазнає руйнування від тоталітарного фанатизму, який приносить лише горе і розруху.

«Сьогодні українці знову, і не з власної волі, змушені терпіти тягар війни, підступно розв’язаної зовнішніми агресорами – російсько-терористичними окупантами... Цивілізований світ об'єднується навколо нашої трагедії і демонструє тверду волю у стримуванні терористичного агресора», – підкреслив Гройсман.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ