Про це повідомляє ГО «Громада та ініціатива».

Важко було уявити, що постмайданна влада додумається до того, аби виставляти на продаж об`єкти соціально-культурного призначення. Хоча, знаючи жадібність місцевих олігархів, які здійснюють вирішальний вплив на керівництво обласною радою, - дивуватися нічому.

Та хіба ж у нас покращилася тенденція в галузі охорони здоров`я, чи може вирішилося питання з будівництвом нових дитячих садочків, чи стало більше центрів реабілітації вояків АТО?

На думку керівництва обласної ради, найефективніший спосіб розпорядження майном спільної власності - це його позбутися. Якщо у 2016 році влада лише зондувала грунт на предмет продажу ласих приміщень, то тепер у 2017 взялася за об’єкти соціально-культурної інфраструктури. У розпил пішли три лікарні фтизіатричної служби, під цю тему придумали аж цілу реорганізацію галузевого напрямку!

Насправді, схема дерибану дуже проста - 1) знайти причину продажу (наприклад, туберкульозна паличка у приміщенні), 2) продати самим собі чи олігархам за безцінь під час економічної кризи, 3) виручені кошти спрямувати на будівництво довгобуду, 4) отримати підряд на будівництво і освоїти бюджетні кошти. ККД у цій схемі - 100 %!

Що цікаво, стартова ціна за лікарню на Лемківській, 24 - 5,5 млн грн. за майже 450 кв. м. У середньому вийде 475 дол. США за кв. м., але сюди ще й додається земельна ділянка розміром 8 соток. До Оперного 10 хвилин пішки, історична частина міста. Це приміщення може прекрасно підійти під готель.

Стартова ціна за лікарню на Устиновича, 14 (об’єкт історично-культурної спадщини) - 9 млн грн. за 432 кв. м., земельна ділянка 2 сотки. У середньому ціна за кв. м. - 800 дол. США. Історична частина міста, розташоване з 1 хв. від готелю «Дністер», парку Івана Франка, Собору Святого Юра, за 3 хв. від головного корпусу «Львівської політехніки», за 5 хв. від університету Івана Франка. Прекрасно підійде під діловий чи офісний центр.

Судячи із запропонованих цін, продавати комунальне майно в період економічної кризи - це злочин проти громади!

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ