[media=149092,149093,149094,149095,149096,149097,149098,149099] 

Ці та інші питання узгодили під час обговорення щодо майбутнього цього приміщення представники Львівської обласної ради та громадськості сьогодні, 27 вересня, передає кореспондент «Вголосу».

Як зазначила директор проектної фірми «Партнерпроектбуд» Людмила Мануйлик, споруда площею 320 м2 знаходиться у жахливому стані. Там необхідно здійснити гідроізоляційні роботи, загальні будівельні роботи, роботи із перекриття горища, опалення, водо- та електропостачання тощо.

Серед пропозицій громадськості щодо долі приміщення – облаштування музею, де буде виставлена експозиція АТО, або Будинку воїна, де б вони могли збиратись, згадувати спільно загиблих побратимів.      

Заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк розповів: «Є підготована проектно-кошторисна документація, в якій на реконструкцію необхідно 5,5 млн грн. Тендер буде максимально публічно. Ми поставили за мету до 14 жовтня 2018 року відкрити Будинок воїнів. Це поки умовна назва. З воїнами АТО до кінця жовтня спільно вирішимо, що саме буде у цьому приміщенні. Значна частина фінансування буде із обласного бюджету. Звертатимемось і до благодійників».

Боєць «Айдару» Володимир Правосудов вважає, що у цьому приміщенні має бути музей, який би представляв Майдан та українсько-російську війну, оскільки у Львові немає такої будівлі. «Це має бути простір, де б збирались учасники бойових дій на урочисті події. Там варто облаштувати експозицію трофеїв з Майдану та війни. Початок експозиції вже є, експонати збирали 3 роки. Відреставрувати це приміщення має влада і віддати в довготермінову оренду одній із організацій учасників бойових дій», – зазначив він.

Нагадаємо, з приміщення Львівської обласної ради, що за адресою вул. Короленка, 1а, виселили Російський культурний центр.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ