Про це повідомляє ТСН

«Близько 11 години мама залишила свою малолітню дитину на дивані, а сама пішла на гуляння до своєї знайомої на день народження. Так як час затягнувся, перебувала на святкуванні три дні», - розповіли у поліції Рівненщини.  

Хлопчика врятувала його прабаба, яка раптом повернулась із села. Дитина на той чай сама була в квартирі, тож пенсіонерка повідомила правоохоронцям, що її онука зникла, залишивши дитину і не виходить на зв'язок.

«Тобто дитина могла впасти з дивана. Могло закінчитись фатальним наслідком. Дитина була заплакана, дитина була змучена і морально виснажена. Так як це був тривалий період часу», - пояснює працівниця поліції Зоряна Мельник. Натомість у службі в справах дітей загрозу вважають перебільшеною, а здоров'ю дитини насправді небезпеки не було.

Сусіди горе-матері кажуть, що про цей прецедент не чули, але жінку характеризують не дуже позитивно та називають її «непутьовою». Виявляється, 19-річна мати має ще й старшого сина, якому вже 2,5 роки і він після розлучення батьків живе з 22-річним батьком у селі. Той готовий прихистити й меншого, щоби він не наражався на небезпеку. «Я розумію, що треба їхати спасати дитину. Я пробував пару днів тому забрати її з дитиною, а вона не захотіли», - каже Василь Бакшин.

Тим часом за ухилення від батьківських обов'язків матір оштрафувала поліція – на 51 гривню. В поліції кажуть, що це максимальний штраф, який передбачений санкцією відповідної статті.

ІА "Вголос": НОВИНИ