Про це він написав у Facebook, - передає Еспресо.

«Оскільки розповсюдження листівок відбувається саме у храмах, це означає, що їх поширення здійснюється, а інформація, що міститься в листівках, підтримується саме релігійними організаціями, як юридичними особами, а не окремими громадянами», - зазначив Кондрачук.

Він наголосив, що зміст листівок порушує закон України «Про свободу совісті та релігійні організації», де зазначається, що релігійна організація не повинна втручатися у діяльність інших релігійних організацій.

«Оскільки надання автокефалії та визнання УПЦ КП та УАПЦ жодним чином не порушує права і не стосується вірян УПЦ МП, вважаю, що представники останньої здійснюють грубе втручання у діяльність інших релігійних організацій та порушують вищевказану норму», - йдеться у повідомленні очільника РДА.

Він направив офіційне звернення в СБУ, в якому попросив відкрити кримінальне провадження проти благочинного Здолбунівського благочиння протоієрея Юрія Шевчука, скасувати реєстрацію Здолбунівського благочиння УПЦ МП, провести обшук в храмах Московського патріархату по виявленню листівок-звернень та забезпечити присутність правоохоронців під час недільних богослужінь в храмах УПЦ МП, аби не дозволити розповсюджувати бланки.

Пізніше голова райдержадміністрації додав у соцмережах, що відкликав свою заяву до поліції та СБУ, оскільки досяг домовленості з протоієреєм УПЦ МП, що листівки на території Здолбунівського району розповсюджуватися не будуть.

ІА "Вголос": НОВИНИ