Голова Чернівецької облорганізації Народної партії, нардеп Геннадій Станецький, коментуючи 26 січня делегатам обласної міжпартійної конференції Народного блоку Литвина, перехід до СПУ свого першого заступника Володимира Дарчука, звинуватив його у зраді.

За його словами, Володимир Дарчук виявився людиною, яку просто використали у сценарії для компрометації на Буковині лідера блоку Литвина, який набирає все більше прихильників та симпатиків завдяки своїм конкретним справам та зваженій, конструктивній позиції.

Геннадій Станецький зазначив, що не знає, чому зрадив народників Володимир Дарчук – за гроші, обіцянки майбутньої посади чи з інших причин. Але виконком облорганізації НП неодноразово останнім часом вказував на його недоопрацювання та невиконання партійних доручень і завдань. Саме з невмілою партійною роботою Дарчука виконком пов’язує, негаразди, які мали місце в обласній організації влітку та восени минулого року.

Як заявив Геннадій Станецький, після заяви Дарчука про незгоду з політикою Литвина і перехід до СПУ, спікер українського парламенту, який багато років його підтримував і відстоював, коли його намагалися звільнити з посади начальника обласного управління лісового господарства, заявив, що у нього на серці з’явився ще один шрам.

Керівництво облорганізації НП спростувало заяви про масовий перехід вслід за Дарчуком до СПУ членів НП.

Минулої п’ятниці перший заступник голови Чернівецької облорганізації НП Володимир Дарчук заявив про свій перехід до СПУ через незгоду з політикою Литвина. Він пообіцяв, що його приклад на Буковині наслідують не менше двох тисяч членів НП.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ