Таку інформацію оприлюднили у ДФС Волинської області.

Зокрема, всі 28 фактичних перевірок на предмет дотримання вимог закону щодо реєстрації розрахункових операцій в курортній зоні виявилися результативними. За допущені порушення при реалізації товарів 26 суб'єктам підприємництва нараховано 136,7 тисячі гривень штрафних санкцій.

Щоб уникнути штрафів, представники бізнесу повинні дотримуватися вимог у сфері реєстрації розрахункових операцій. Касова дисципліна – обов'язковий елемент здійснення господарської діяльності у разі реалізації товарів, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Туристам та відпочивальникам теж варто бути уважними до пропонованої продавцями продукції. Лише за наявності фіскальних документів покупець товару може звернутися за допомогою у Держпродспоживслужбу, якщо придбана ним продукція сумнівної якості.

Враховуючи велику кількість туристів та відпочиваючих у курортно-санаторних зонах Волині, фіскали з 10 червня проводять фактичні перевірки у місцях масового відпочинку громадян, зокрема в зоні Шацьких озер.

«Як свідчить практика минулих років, комплекс контрольно-перевірочних заходів та роз’яснювальна робота спонукають підприємців не порушувати закон, а забезпечити належну реєстрацію розрахункових операцій», – констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ