Будь-які розмірковування про утворення коаліції «Нашої України» з Партією регіонів не відповідають бажанням суспільства. Про це свідчать результати опитування населення України, оприлюднені політологом Володимиром Полохало.

Опитування, проведене Дослідницьким центром «Соціовимір», встановило, що у березні 41% виборців підтримував коаліцію БЮТ, «Нашої України», СПУ і партії ПОРА-ПРП і лише 9% підтримувало коаліцію «Нашої України» і Партії регіонів.

Таким чином, за словами Полохала, заяви Рената Ахметова про те, що коаліція Партії регіонів з «Нашою Україною» може розглядатися як шлюб по розрахунку є недоречними. «Тому що такий шлюб буде антисуспільним і на такому шлюбі не буде присутнє суспільство, яке обирало ці політичні сили», — вважає політолог.

Крім того такий крок може бути суїцидом для «Нашої України», оскільки співвідношення набраних голосів Партією регіонів, яка набрала 32%, плюс бонус, який за скромними підрахунками складатиме 10%, і «Нашої України», яка набрала 14%, перетвориться на процес поглинання Партією регіонів партію НСНУ. «І у разі утворення такої коаліції я не здивуюся, якщо за півроку у складі політради Партії регіонів з’являться Єхануров, Порошенко і Мартиненко», — заявив Полохало.

Також він наголосив, що кожен день із затягуванням помаранчевої коаліції призведе до падіння рейтингу «Нашої України».

В той же час коаліція «Нашої України, БЮТ та СПУ призведе до того, що перемога Партії регіонів залишиться лише видимою. Тому що в такому випадку в парламенті їй не буде з ким створити більшості.

Оглядач

ІА "Вголос": НОВИНИ