Про це в п'ятницю, 30 березня, повідомляє ГУ НП в Сумській області.

У Сумській області аферисти обдурили батька загиблого в АТО військовослужбовця і зняли з його банківського рахунку майже 50 тисяч гривень. 

Так, у поліцію із заявою про шахрайство звернувся 60-річний житель одного з сіл Шосткинського району. Чоловік розповів, що недавно він поховав сина, який загинув у зоні АТО. Держава виділила передбачену грошову допомогу, відповідні органи перерахували на його банківську картку. Однак невідомі зловмисники, скориставшись його необізнаністю в банківських справах, зняли звідти майже 50 тисяч гривень. 

За словами потерпілого, напередодні ввечері йому на мобільний зателефонував чоловік і назвався представником державного банку. Він повідомив, що з його картки невідомі особи намагаються зняти кошти, тому банківські працівники її заблокували. Щоб клієнт зміг скористатися грошима, потрібно провести ряд операцій за його підказками.

Чоловік повірив незнайомцеві і повідомив всю запитувану інформацію. Ледве розмова закінчилася, як на телефон заявника стали надходити смс-повідомлення про зняття з його рахунку коштів.

ІА "Вголос": НОВИНИ