Про це на своїй сторінці в Facebook написав відомий блогер Антон Ходза.

За його словами, на діяльність організації, яка раніше функціонувала за підтримки Росспівробітництва в Україні, активісти вперше звернули увагу ще в 2016 році.

Також він додав, що діяльність табору після галасу не згорнули. Так, «юних розвідників Росії» збирають, але під патронатом УПЦ МП. При цьому організатор табору Сергій Бобирєв стверджує, що заходи проводяться «з благословення» Архієпископа Сумського і Охтирського РПЦ Євлогія.

«Новий заїзд з 5 липня. Готують нову зміну для батальйону Прілєпіна, напевно. Або в «Спарту». Або в «П'ятнашкУ», – додав Ходза.

На сайті скаутів-розвідників Росії повідомляється, що Організація юних розвідників Сумської області є одним з підрозділів російського об'єднання скаутів. Зазначено, що Сергій Бобирєв є керівником сумського загону розвідників, а чисельність українського представництва організації, заснованого в 1993 році, становить 30 осіб.

На сайті також розміщено цитату керівника сумського загону: «Україна – це частина Росії, на тому ми і стоїмо. Завжди готовий! За Батьківщину!».

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ