Сьогодні, 18-го травня, під час прес-туру на львівську кондитерську фабрику «Світоч», що входить у структуру Nestle в Україні, фахівці з якості продукції роз'яснили, чому пальмова олія, що використовується у виробництві солодощів, може бути шкідлива, передає кореспондент «Вголосу».

За словами головного спеціаліста з якості Nestle в Україні Лідії Дідух, пальмова олія – така рослинна олія, яка безпосередньо не може завдавати шкоди людському організму. Це підтверджують і американські технологи. Шкоди здоров'ю пальмова олія може завдавати тільки тоді, коли використовувати трансжири, що утворюються у процесі її переробки.

Технологи «Світоча» запевнили, що у виробництві солодкої продукції не використовують вторинних продуктів з переробки пальмової олії.

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада України схвалила проект закону, яким забороняється використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів, молока і молочних продуктів, а також встановлюється адміністративна відповідальність за порушення цієї норми.

За ухвалення законопроекту №3871 «Про внесення змін у деякі закони України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів» у першому читанні проголосували 233 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Нагадаємо, раніше Європейська Бізнес Асоціація звернулася до голови Верховної Ради України з проханням не підтримувати проект Закону №3871, яким пропонується заборонити використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів. Компанії-члени Асоціації вже звертались до профільного Комітету ВРУ щодо недоцільності прийняття цієї законодавчої ініціативи та з проханням рекомендувати ВРУ відхилити проект Закону №3871. Насамперед компанії-члени Асоціації цілком підтримують заборону використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах (сметана, ряжанка, кефір, сир кисломолочний тощо), яка закріплена в частині другій статті 6 Закону України №1870-IV.

«Якщо все-таки парламент України прийме остаточно цей законопроект, то «Світоч» буде виконувати законодавство стосовно використання пальмової олії», – підкреслив директор з корпоративних комунікацій та зв'язків з громадськістю Володимир Співак.

 

 «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ