За відповідне рішення під час сесії проголосувало 57 депутатів Львівської обласної ради, передає кореспондент «Вголосу».

Дане звернення на розгляд сесії вніс депутат Львівської облради від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, просимо у голови Львівської обласної державної адміністрації та керівників органів місцевого самоврядування Львівської області вжити заходів щодо встановлення мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту у будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України», - йдеться у зверненні.

Також пропонується створити міжвідомчі робочі групи (за участю громадськості, правоохоронних органів та районних державних адміністрацій),  метою яких буде проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Як писав «Вголос», на Великдень у львівському барі «Бар Бідон», що на вулиці Лесі Українки, побили гостей закладу, які заговорили про неприпустимість російської попси у громадських місцях Львова.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ