[media=161715,161716,161717,161718] 

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

Сьогодні вночі, близько опівночі прикордонний наряд відділу «Краковець» затримав шістьох громадян Сирії – чоловіка, жінку та четверо їхніх дітей, які пішки намагались дістатись сусідньої Польщі. Про можливе переміщення через державний кордон групи нелегальних мігрантів прикордонники отримали завчасну оперативну інформацію. Відповідно було посилено охорону ділянки кордону і вже за декілька годин розшукувані вийшли на прикордонний наряд. Нелегалами виявилась сім’я утікачів від бойових дій у Сирії, наймолодшій дівчинці цьогоріч виповнилося чотири роки.

Сирійці пішки, в снігопад по полю прямували вбік Польщі, до кордону їм залишилося дійти 200 метрів. Громадян негайно було доставлено на прикордонний підрозділ, забезпечено обігрів, гарячу їжу на пиття. Пояснити мету та обставини вчиненого правопорушення громадяни не змогли, для процесуального оформлення прикордонники звернулись до перекладача арабської мови. Документів, що посвідчують особу у затриманих не було.

Наразі здійснюється необхідний комплекс заходів в рамках з’ясування обставин справи та встановлення осіб, причетних до організації та спроби переправлення групи нелегальних мігрантів через державний кордон.

По даному випадку складено матеріали справи про адміністративне порушення за ч.2 статті 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Рішення по справі прийматиме суд.

ІА "Вголос": НОВИНИ