Цього року одна сцена об’єднає 27 виконавців, серед хедлайнерів концерту – «Воплі Відоплясова», Злата Огнєвіч, Pianoбой, O.Torvald, Alyosha, MELOVIN, Tayanna, DILEMMA, Sonya Kay, Kadnay, Ivan NAVI, Олександр Паномарьов, польський гурт CHEMIA, Павло Табаков, Артем Пивоваров та інші.

Основна мета цього проекту – пошук нових-унікальних, неординарних, яскравих, творчих облич в українській музичній індустрії, а також популяризація української пісні. Тож саме 18 серпня відомі артисти розділять сцену з молодими, але не менш творчими виконавцями – десятьма переможцями відбіркового туру, який тривав близько трьох місяців, а саме: LAUD, TOLO4NYI, PATSYKI Z FRANEKA, PANCHYSHYN, LUMIERE, JULINOZA, Anna PETRAsh та RULADA, а глядацьке голосування вивело у фінал львівський гурт Secret Forest та київського співака Erômin.

«Ми задоволені тим, що пожвавлення з кожним роком до «Української пісні» є все більше і цей проект набуває такого масового характеру. Незважаючи на те, що зменшився експорт російської попси, ми не страждаємо від цього, але активізуємо загальний та національний підхід на телебаченні та радіо про те, щоб українська пісня зайняла повністю ефір», - розповідає Василь Вовкун – співзасновник, співорганізатор і арт-директор Національного проекту «Українська пісня / Ukrainian Song Project».

Масштабність пісенного шоу цього року – це 52 метри ширини сцени, 270 метрів квадратних екранів, для яких готуються оригінальні візуалізація та комп’ютерна графіка.

Організатори вже встановлюють сцену та проводять репетиції.

Загалом цього року було подано більше 300 заявок на конкурсний відбір, львівський гурт PANCHYSHYN увійшов у фінальну десятку, а також був обраний до складу журі.

«Проект мотивує працювати. Я дуже радий, що буду мати змогу попрацювати з командою професійного журі. Також дякую, що відібрали мою пісню «Ти робиш мене кращим», зважаючи на нелегку ситуацію в країні, людям першочергово треба позитиву», - сказав Остап Панчишин - лідер гурту PANCHYSHYN.

«Ми очікуємо більше, ніж 15 тис людей і це для нас великий крок вперед. Основне завдання, яке ми собі поставили, – це популяризація української пісні на території України, а також за її межами, тому саме для цього під час концерту буде пряма трансляція і ми запрошуємо кожного долучитися до перегляду. Давайте ділитися українською музикою», - додав Олександ Порядченко – засновник лейблу «Контрамарка», виконавчий директор «Української пісні», член експертної ради проекту.

Традиційно для воїнів АТО вхід на концерт вільний. Крім того, цього року організатори виділили 250 запрошень для дітей українських захисників (Львів та Львівська область), 70 запрошень – для офіцерів і курсантів Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, а також забезпечили безкоштовний вхід для інших малозахищених категорій.

ІА "Вголос": НОВИНИ