Про це повідомляє Центр транспортних стратегій із посиланням на Alstom.

Також вже призначено представника компанії, відповідального за продажі та розвиток бізнесу в Україні.

«Київський офіс розпочав роботу 1 липня, а представник Alstom в Україні вступив на пост з 2 липня. Ним став Вадим Павленко, який відповідатиме за налагодження зв'язків із основними українськими зацікавленими сторонами у сфері економіки і залізниць для того, щоб визначити потреби місцевого залізничного ринку, пропонувати відповідні транспортні рішення і розглядати потенційні партнерства в країн»", - зазначили у компанії.

Вадим Павленко перебуватиме у підпорядкуванні директора Alstom з продажів та розвитку бізнесу у Польщі та Україні.

Павленко має 13-річний досвід роботи у сфері національних і міжнародних продажів і розвитку бізнесу у залізничній області в Україні. З 2005 року він працював у ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», де починав свою діяльність як молодший інженер з продажів та виріс до керівника відділу експортних продажів та керівника відділу розвитку перспективних ринків. Ці посади він обіймав з 2011 по 2018 рік.

Рішення про відкриття київського офісу було ухвалене за результатами поїздки делегації Alstom до Києва у квітні цього року. Делегацію очолював Жан-Лука Ербаччі, старший віце-президент компанії у Європі, який зобов'язався ухвалити рішення призначити фахівця з розвитку бізнесу і відкрити представництво в Україні у ході зустрічі із Міністерством економічного розвитку і торгівлі України і ПАТ УЗ.

«Компанія Alstom має радість вийти на український ринок. Ми прагнемо розвивати діяльність в Україні та вибудовувати партнерські відносини із місцевою промисловістю на благо економічного розвитку України. Ми упевнені, що наше ноу-хау у залізничному секторі, досвід міжнародних партнерств по всьому світу та знання ринку залізниць із колією 1520 мм, особливо у Казахстані та Азербайджані, допоможуть нам задовольнити потреби Української залізниці», - повідомив Жан-Лука Ербаччі, старший віце-президент компанії Alstom в Європі.

За підсумками візиту делегації Alstom до Києв навесні повідомлялося, що компанія шукає в Україні майданчик для відкриття спільних або нових виробничих потужностей.

Пізніше стало відомо, що французький залізничний гігант розробляє проект з виробництва електровозів для України і Грузії із спільним ринком у 350 локомотивів до 2025 року. 45 із них заздалегідь будуть вироблені для Грузії, інші - для України.

ІА "Вголос": НОВИНИ