Про це Євген Шевченко пише у своєму блозі на Цензор.Нет.

«Текст виступу викладу нижче, але він, напевно, дуже не сподобався президенту Порошенко, адже СБУ не забарилася і відреагувала досить оперативно. Окремо додам, що на конференції були присутні представники БПП, зокрема народний депутат України Андрій Антонищак, і їхня реакція на мою доповідь була, вочевидь, дуже негативною», – зазначає ветеран АТО.

Шевченко зазначає, що 21 травня слідчий Управління карного розшуку Києва Руслан Харченко повідомив, що за зверненням СБУ проти нього відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 346 КПК України, тобто «Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча» (карається позбавленням волі на термін до п'яти років).

«На моє запитання, що саме стало причиною такої уваги, слідчий повідомив, що це не пов'язано із моєю доповіддю у Брюсселі, а начебто є наслідком моєї публікації у «Фейсбуці» від листопада 2017 року, в якій я обіцяв, що прийде час – і діючий президент Порошенко відповість за свої злочини перед народом України в кращому випадку отримає довготривалий термін ув'язнення, а в гіршому буде страчений на Майдані. Також слідчий поцікавився, чи готовий я прийти на допит і, отримавши мою стверджувальну відповідь, сказав, що зателефонує пізніше, коли буде узгоджена дата допиту», розповідає ветеран.

«Ось така реакція влади на правду. Якби Порошенко міг, то вже давно би позбавив мене громадянства України. Хоча я й не дуже здивуюся, якщо раптом «знайдеться» мій російський паспорт і мене швидесенько приватним літаком депортують у Москву. А потім вже будуть розбиратися, чи справді я мав російське громадянство, чи, може, то хтось десь просто помилився...», – додав Шевченко, прикріпивши текст своєї доповіді у Європарламенті в українському та англійському варіантах. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ