Про це власкору «Вголосу» повідомили в обласному управлінні лісового і мисливського господарства.

Трапилася подія учора близько 15:00. Майстер лісу виявив у Партизанському лісництві самовільну порубку двох дубів. Зловмисники встигли покрижувати їх по 1 м і навіть підкотили до рекреаційного пункту «Привал». Це самочинство невідомі вчинили у заповідній зоні, що обтяжує їх дії. Діаметр пеньків – 68 сантиметрів, що свідчить про значний вік дерев.

Про подію повідомили керівництво лісгоспу. Вирішили встановити чергування на місці самовільної порубки. О 4:30 лісова охорона помітила «Рено Трафік» червоного кольору, що прямував із Берестян у бік заповідного урочища. Бус заїхав на територію рекреаційного пункту, троє молодиків взялися вантажити цінну деревину. Працівники лісової охорони затримали зловмисників «на гарячому». Встановили, що за кермом автомобіля був 21-річний житель села Карпилівка Маневицького району.

Наразі триває слідство, встановлюються всі причетні до лісопорушення. Варто зазначити, що самовільна порубка у заповідній зоні, крім відшкодування завданих збитків і штрафу, передбачає також кримінальну відповідальність.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ