На Волині до 10 січня частину котелень, обладнання яких може працювати на інших, крім газу, видах палива, переведуть на резервне паливо. Про це йдеться у розпорядженні голови Волинської облдержадміністрації Володмира Бондаря “Про заходи щодо забезпечення усіх споживачів області природним газом у І кварталі 2006 року”.

Розпорядження передбачає також створення при облдержадміністрації штабу з координації роботи із забезпечення природним газом споживачів області, встановлення у січні 2006 року ліміт природного газу для споживачів у розрізі районів і міст. Територіальне управління держінспекції з енергозбереження в області спільно з ВАТ „Волиньгаз” здійснюватиме примусове обмеження (відключення) газопостачання у випадку перевиконання лімітів.

Розпорядження передбачає, починаючи з січня 2006 року, щомісячне зменшення обсягів використання природного газу усіма споживачами на підпорядкованій території, не менше, ніж на 10 відсотків відносно аналогічного місяця минулого року.

До 15 січня структурні підрозділи Волинської ОДА повинні розробити план заходів щодо забезпечення сталої роботи підприємств комунальної теплоенгергетики в умовах скорочення обсягів використання природного газу, а також перелік котелень закладів бюджетної сфери, де використовується енергоємне газоспоживаюче котельне обладнання, які необхідно перевести на місцеві види палива у 2006 році до початку опалювального періоду.

Відповідні структурні підрозділи Волинської ОДА мусять здійснити заходи щодо заміни протягом 2006 – 2007 років газифікованих грубок в наявному житловому фонді на газові опалювальні прилади з високим коефіцієнтом користної дії.

Прес тайм


ІА "Вголос": НОВИНИ