[media=154519,154520,154521,154522,154523] 

Про це інформує власкор «Вголосу».

Мешканці згаданих сіл ще на початку травня заявляли про утиски, яких зазнають від влади об’єднаної громади. Останньою краплею стало небажання влади Устилуга виділити гроші на співфінансування ремонту дороги Н-22 Зоря-Ворчин. Кошти на її ремонт у сумі 400 тисяч гривень ще раніше виділила Волинська обласна рада, решту мала додати об’єднана громада, але питання навіть не внесли на розгляд сесії. Натомість влада Устилуга вирішила перекинути згадані кошти на ремонт дороги в іншій частині громади. 

Жителі трьох сіл написали два колективних звернення: одне у Волинську ОДА, а інше у Волинську обласну раду, де повідомили про намір вийти з ОТГ.

Мешканець села Ворчин Тарас Віннік на загальних зборах розповів, що був присутній у Волинській обласній раді, де розглядали їхнє звернення.

«В області сказали, що дали гроші на дорогу до Ворчина і 10 днів на вирішення проблеми, адже обласними грошима розпоряджаються обласні депутати. У протилежному випадку гроші повернуться в обласний бюджет», – розповів Тарас Віннік.

На зауваження секретаря Устилузької ОТГ, що немає механізму виходу з громади, один із мешканців Ворчина відповів: «а ми вийдемо і будемо першими». Цим його словам люди аплодували.

Варто зазначити, що дорогу Н-22 Зоря-Ворчин люди облаштовували самостійно за кошти виручені від продажу майнових паїв і тепер просто не можуть зрозуміти небажання влади освоювати кошти на її ремонт. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ