Про це йшла мова під час засідання ради оборони області.

Так, обласний військовий комісар Роман Кулик повідомив, що більше двох тисяч чоловік не з'явилося на навчальні збори резервістів, 90 з яких вже притягнено до відповідальності. Також не всі сільські голови області виконали свої зобов’язання щодо оповіщення місцевих жителів про черговий військовий призов до лав Збройних Сил України та вручення повісток «на руки». Тому військовий комісар обласного військомату Роман Кулик особисто вручив повістки на навчальні збори трьом сільським головам Старовижівського району.

Зокрема, під час проведення весняного призову на військову службу голови сіл Стара Гута, Дубечне та Соловії відмовилися проводити оповіщення у рамках призовної кампанії. За їх словами, була проведена активна інформаційна робота, але жоден військовозобов'язаний із цих сільських рад не з'явився.

Як пояснив Старогутівський сільський голова Василь Вавринюк, місцеві жителі призовного віку або виїхали на заробітки за кордон, або просто переховуються.

«Своє завдання, як представників органів місцевого самоврядування, ви не виконали, тому, прошу внести в протокол, зараз я вручу повістки вам особисто на навчальні збори», – зазначив Роман Кулик.

Окрім того, сільським головам Старовижівського району передали повістки для всіх місцевих жителів, які є військовозобов'язані.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ