Про це йдеться в заяві організації, передає власкор «Вголосу».

Представники громадської організації висловили своє обурення стосовно ситуації, яка склалася навколо будівництва пам’ятника Степану Бандері і занепокоєні тим, що деякі депутати Луцької міської ради хочуть зробити піар на зриві процесу спорудження монумента.

Нещодавно спілка провела урочисті збори, на яких обговорили це питання. Члени ГО «Волинська ветеранська спілка політв’язнів і репресованих» переконані, що пам’ятник потрібно встановити саме поблизу РАЦСу на площі Героїв Майдану, адже до цього освяченого місця під час Революції Гідності не раз пролягала «майданівська» хода, тут, окрім Київського та Театрального майданів, відбувалися багатолюдні віче.

«Може, псевдопатріоти на догоду чужинцям тепер послідовно йтимуть слідами Партії регіонів, і не лише збиратимуть підписи проти пам'ятника Степану Бандері на площі Героїв Майдану, а ще й погодяться з недружніми чужинцями, що Бандера – не Герой? Може, будемо робити вигляд, що поляки не творили тих звірств проти українців, які описані у книзі Івана Ольховського, що стала своєрідною відповіддю фальсифікаторам історії Владиславу та Єві Семашкам? Може, хтось ще й дорікатиме очільникам УПЦ Київського патріархату на Волині, що освятили «не те» місце під монумент Степану Бандері? Будете «розсвячувати»?» - зазначили у спілці.

Також представники громадської організації подали заяву з цього приводу, яку оприлюднили ще в березні 2016 року, і запевнили у незмінності своєї позиції.

Як писав «Вголос», представники політичних проектів «Самопомочі» та УКРОПу у Луцькій міськраді завалили питання про виділення 350 тисяч гривень на спорудження пам'ятника Степану Бандері і вдалися до нових маніпуляцій стосовно цього питання.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ