Про це власкору «Вголосу» повідомили у міськраді.

Депутати Володимир-Волинської міської ради ще 19 червня 2015 року прийняли рішення про заборону торгівлі алкоголем з 22 до 8 години. Контроль за виконанням цього рішення міської ради здійснює поліція, однак в місті є чимало підприємців, які заборону ігнорують.

«Притягнення до відповідальності відбувається лише на підставі протоколів поліції. Так, у 2016 році на адмінкомісії розглянули шість протоколів за фактом порушення заборони і притягнули до відповідальності п’ять продавців міських закладів торгівлі. Розмір накладених на них штрафів варіюється і може сягати навіть 1700 грн», – зазначила начальник управління економічного розвитку та інвестицій Оксана Субицька.

За словами депутата міської ради Максима Клим’юка, алкоголем у Володимирі-Волинському в нічний час і досі торгують. Про це неодноразово говорили на засіданнях ради з питань молодіжної політики, і «молодь одноголосно висловилися проти торгівлі спиртним у нічний час».

«Якщо проїхатись містом, скажімо, о 2-ій ночі, то, впевнений, побачимо як біля магазинів, що працюють цілодобово, люди створюють додаткові «бари», просто на капотах автівок чи на вулиці, по кутках. Здебільшого, це молоді люди… Ми разом із представниками поліції проводили рейд, і, повірте, спиртним вночі торгують у більшості магазинів, які працюють у нічний час», – розповів депутат.

При цьому Максим Климюк зауважив, що важелі впливу на підприємців – власників цих закладів торгівлі та продавців дуже обмежені, а тому запропонував створити робочу групу, до якої ввійдуть і члени громадської ради, для зустрічей із підприємцями, правоохоронцями та представниками міської влади, що дасть можливість знайти шляхи розв’язання проблеми.

Варто додати, що у Луцьку, попри заборону, теж фіксують непоодинокі факти продажу алкоголю в нічний час.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ