Про це інформує власкор «Вголосу».

Як зазначено у відповіді Генпрокуратури, ця будівля до вересня 2014 року використовувалася прокуратурою Волинської області на умовах оренди більше дев’яти років. За час експлуатації цієї будівлі прокуратурою Волинської області проведено її поточний ремонт та облаштування прибудинкової території за рахунок коштів Державного бюджету України. І нині будівля використовується прокуратурою Волинської області за призначенням.

- Питання щодо передачі нерухомого майна за адресою: м.Нововолинськ, вул.Маяковського, 19, у комунальну власність не може бути вирішено. Разом з тим пунктом 2 статті 7 указаного Закону передбачено процедуру передачі об’єктів права державної та комунальної власності шляхом обміну об’єктами. Слід зазначити, що об’єкт комунальної власності, який буде запропонований для обміну, повинен бути рівноцінним державному майну, - йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України.

З огляду на це перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський зауважив, що уже не вперше виконавчий комітет Нововолинської міської ради звертався до Генпрокуратури стосовно повернення адмінбудівлі за адресою вул. Маяковського, 19, у міську комунальну власність.

-У відповіді Генпрокуратури на попередній лист виконкому також повідомлялося, що зазначена будівля є нежитловою та використовується органами прокуратури за призначенням, - сказав Андрій Сторонський. - Однак, як відомо, на звернення народного депутата України Ігоря Гузя з цього ж питання Генпрокуратура дала відповідь дещо іншого змісту, а саме, що не заперечує проти передачі адміністративної будівлі по вулиці Маяковського, 19, у комунальну власність територіальної громади міста за умови розміщення в ній дитячої дошкільної установи. Так яка відповідь є правдивішою і на що сподіватися нововолинцям?

ІА "Вголос": НОВИНИ