16 січня у Луцьку Волинська обласна організація ВО «Батьківщина» і Волинська обласна організація Української соціал-демократичної партії провели міжпартійну конференцію. Участь у конференції взяли 25 делегатів, серед яких – народний депутат України, керівник Волинського обласного виборчого штабу БЮТ Євген Кирильчук та голова Всеукраїнської організації Української соціал-демократичної партії Василь Онопенко. Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного штабу БЮТ.

На конференції утворили та затвердили персональний склад обласної Ради Блоку, передвиборчу програму обласних партійних організацій політичних партій, що входять до БЮТ, а також висунули кандидатів у депутати Волинської облради від цих партій.

У першу п'ятірку увійшли: голова Ківерцівської райдержадміністрації Анатолій Грицюк, виконуючий обов'язки генерального директора державного підприємства «Волиньвугілля» Михайло Борсук, заступник голови Волинської облдержадміністрації Василь Байцим, керівник приватно-орендного підприємства «Русь» Горохівського району Роман Притолюк, ректор Волинського інституту економіки і менеджменту Михайло Сташенко.

На конференції було прийнято заяву щодо розгорнутої штабом виборчого блоку «Народний Союз Наша Україна» наклепницької кампанії проти Юлії Тимошенко. У заяві, зокрема, йдеться: «Аж ніяк не Тимошенко створювала злочинну іноземну фірму «РосУкрЕнерго» і не вона погоджувалася на кабальні умови кримінального авторитета Могилевича, якого розшукує ФБР, і якого пригріла Росія. Саме урядом Єханурова підписано ганебне і зрадницьке для нашої держави «соглашение» на постачання газу. Саме уряд Єханурова, зрадивши інтереси України, фактично поставив нашу країну за межу, за якою – остаточна втрата енергетичної незалежності».

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ