[media=160641,160642,160643,160644,160645] 

Про це інформує власкор «Вголосу».

Так, у Ковелі відбувся перший в історії смолоскипний марш до дня народження Степана Бандери. Його провів Волинський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Сокіл». До маршу долучилися патріотичні організації та мешканці міста. Марш пройшов від пам'ятника Тарасу Шевченку центральною вулицею Ковеля до монумента «Борцям за волю України».

«Великий чин провідника ОУН пробудив Героїв до визвольної боротьби і заклав фундамент народження нових Героїв у нашому часі. Бандера величний тим, що боровся за Україну і не здавався навіть у найважчі часи існування української нації. Його висновки про Росію, його погляди на принципи побудови Української держави не втратили актуальності нині. Навпаки, вони знайшли підтвердження часом. Тож нехай бандеризація свідомості українського народу стане фундаментом, на якому постане могутня та вільна нація», – зазначив на урочистій промові голова Волинського осередку «Сокіл» Максим Новицький.

У Горохові великий смолоскипний марш на честь 108-ої річниці народження Героя України Степана Бандери організувала Горохівська районна організація ВО «Свобода». Смолоскипний марш розпочався після молебну та віче-реквієм біля символічного Хреста борцям за волю і незалежність України. Участь у марші взяли місцеві мешканці, представники патріотичної громадськості, воїни російсько-української війни. Учасники ходи пройшли центральними вулицями міста Горохова, скандуючи патріотичні гасла. Разом зі свободівцями крокували воїни російсько-української війни, діти, молодь, представники старшого покоління і всі, хто прийшов вшанувати пам'ять Провідника та Героїв України.

ІА "Вголос": НОВИНИ