Про це повідомили у відділі інформаційної політики Волинської ОДА.

100 млн грн із рахунку облдержадміністрації за виконані роботи вже перераховано підрядникам. Останні ж переконують, що до початку осені впораються із основними роботами. Відповідну інформацію озвучили під час виїзної наради, що відбулася 16 серпня за участю голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

На настановчу нараду на ділянці біля с. Смолигів Луцького р-ну зібралися і представники виконавчої влади краю, і місцевого самоврядування.

Дорогу від Луцька до Володимира-Волинського ремонтують за кошти, отримані  від перевиконання індикативних показників митниці. А також за кошти обласного та місцевих бюджетів, залучені на умовах спів фінансування. Варто нагадати, що за таким же принципом у 2015 – 2017 роках ремонтували дорогу Луцьк – Львів.

«Від місцевої влади очікую багато, – наголосив Володимир Гунчик. – За вами благоустрій територій! Зупинки – лише за узгодженням із дорожниками та департаментом інфраструктури. Ніякої самодіяльності. Освітлення! Замінити дорожні знаки! Поставити туристичні вказівники! Як робити, то робити!»

«На разі простіше говорити, що зосталося зробити, аніж що зроблено, – підкреслив начальник Служби автодоріг у Волинській області Анатолій Посполітак. – Укладено 43 тони асфальтобетону. Працюємо за новою технологією, яку не використовували навіть на Луцьк – Львів. Там спершу укладали весь вирівнюючи шах, а потім уже верхній. Тут же працюють паралельно – технології дозволяють – і економлять час».

Ділянку від Володимира-Волинського до Устилуга ремонтуватимуть наступного року, залучивши грантові кошти. Цьогоріч же виготовляють необхідну документацію та проводять тендерні процедури.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ