Про це повідомили в Управлінні статистики у Волинській області.

Ціни на споживчому ринку області у листопаді 2017 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,1%, з початку року – на 13,3%, в Україні – на 0,9% та 12,5% відповідно.

На споживчому ринку області у листопаді ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 1,3%. Найбільше подорожчали  яйця (на 9,8%). Зросли ціни на  молоко, овочі, сало, сир і м’який сир (творог), масло, макаронні вироби, сметану,  кисломолочну продукцію на 7,5–1,2%. В той же час подешевшали цукор, продукти переробки зернових, свинина, фрукти, м'ясо птиці на 3,3–1,1%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,8%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося за рахунок підвищення тарифів на опалення на 0,9% та гарячу воду – на 0,5%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 1,0% відбулося внаслідок  подорожчання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання  на 1,2%.

Зростання цін на транспорт на 2,3% зумовлено подорожчанням проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 4,4%, палива та мастил – на 3,3%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 0,7%, що пов’язано з подорожчанням послуг.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ