Про це повідомляє Волинь24.

Нагадаємо, 21 лютого 2016 року на території в/ч А 0864, що розташована поблизу села Луків Турійського району, старший лейтенант Вадим Попов вистрілив у контрактника Юрія Омелюха. Куля потрапила у живіт – поранила печінку та жовчний міхур і застрягла у хребті.

Стрілянина сталася під час навчального заняття, яке проводив офіцер Вадим Попов. В крові офіцера після пострілу виявили алкоголь. За неофіційною інформацією, вміст алкоголю у крові становив 0,7 проміла.

Весь час після поранення контрактника офіцер перебуває на волі. Йому інкримінують необережне поводження зі зброєю.

22-річного Юрія Омелюха прооперували у Львові. Нині життю Юрія нічого не загрожує, але здоров'я молодий чоловік втратив, позаяк лікарям довелося видалити жовчний міхур і виймати кулю із хребта.

Через два роки після поранення, зі слів волонтерів, які опікуються колишнім військовим, у нього залишились великі проблеми зі здоров'ям. Чоловік пересувається на інвалідному візку та має хронічні болі. Йому присвоїли І групу інвалідності.

Чи були між військовослужбовцями неприязні стосунки, за яких обставин стався нещасний випадок (та й, власне, чи був це нещасний випадок), – з'ясовує слідство.

Волонтери та друзі постраждалого військового просять небайдужих волинян приїхати на суд, який відбудеться 13 лютого об 11-тій годині у Старовижівському районному суді, та підтримати чоловіка.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ