[media=147258,147259] 

Про це йде мова у листі профспілки, адресованому голові Волинської облради Ігорю Палиці.

Як зазначають автори документу, 15 листопада цього року Кабмін розглянув альтернативний варіант Стратегії реформування лісового господарства України на період до 2022 року. Його основні засади суперечать раніше обговореному проекту, попередньо запропонованому Держлісагентством України. Нова стратегія затверджувалася без консультацій із фахівцями лісової галузі. Серед найбільших недоліків – зміна управлінської вертикалі та впровадження корпоративного управління галуззю. Такий підхід може привести до знищення лісів в Україні, зростання безробіття у сільській місцевості.

Крім того, курс реформування галузі, запропонований урядом Гройсмана, йде в розріз з політикою децентралізації та створенням ОТГ.

Лісівники Волині вважають такі підходи невиваженими і прийнятими без чіткого прогнозування можливих економічних, екологічних та соціальних наслідків. У зв'язку з цим вони вимагають відмінити рішення уряду від 15 листопада «Щодо схвалення Стратегії розвитку лісового господарства на період до 2022 року». Натомість пропонується доопрацювати проект «Стратегії розвитку лісового господарства України», розроблений Держлісагентством. Також серед вимог профспілки – забезпечити вимоги закону України про заборону приватизації лісів та передачу їх в концесію та встановити пряме підпорядкування Держлісагентства уряду.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ