Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук

«Ще троє волинян отримають посвідчення ветерана ОУН-УПА, - йдеться у повідомленні Олександра Пирожика, - Такий результат першого в цьому році засідання спеціальної комісії Волинської обласної ради з питань визначення статусу ветеранів ОУН-УПА, яку я очолюю».

За результатами роботи комісії посвідчення ветерана ОУН та УПА отримають ще троє мешканців Волині. Це зокрема:

– Кісілевська Ганна Наумівна, 1929 року народження, уродженка села Хотешів Камінь-Каширського району, нині проживає у селі Тарасове Луцького району;

– Романюк Оксана Семенівна, 1933 року народження, уродженка села Вичавки Демидівського району Рівненської області, нині проживає у місті Луцьку;

– Сацюк Олена Василівна, 1924 року народження, уродженка села Гуща Любомльського району, нині проживає у місті Любомлі.

Олександр Пирожик зазначив, що, на жаль, з кожним роком учасників національно-визвольних змагань ХХ ст. стає все менше. «Якщо півроку тому їх було 209, то на початок лютого залишилося 192. Таку інформацію надали комісії в департаменті соціального захисту населення Волинської ОДА. Після засідання комісії з розгляду нових заяв ми спромоглися дещо збільшити цю цифру – до 195.

З березня цього року ці ветерани отримуватимуть із обласного бюджету по 400 гривень доплати до пенсії щомісяця. За наполяганням фракції ВО «Свобода», таке рішення підтримала остання на часі сесія обласної ради. Проте сумно усвідомлювати, що таких людей уже навряд чи стане більше, вони, на жаль, відходять на вічний спочинок. Хоча ми не припиняємо пошук тих, хто з власної скромності чи з інших причин досі не зголошувався набути статусу ветерана ОУН-УПА, маючи на це достатні підстави», - наголосив свободівець.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ