Як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, використовуючи у якості засобів та знарядь вчинення злочинів високовартісну спецтехніку та обладнання, транспорт, засоби зв'язку, спеціально пристосовані приміщення, правопорушники здійснили несанкціоноване втручання, так звану «врізку», у магістральний нафтопровід компанії «Прикарпатзахідтранс». Звідти упродовж останніх трьох тижнів злочинці викрали 163 тонни дизельного пального, заподіявши збитки на загальну суму 4 млн 140 тисяч грн.

Успішно вчинивши цю крадіжку, 14 березня 2018 року група розширила свою протиправну діяльність та з метою заволодіння нафтопродуктами на території Львівської області здійснювала «врізку» у найбільшу в світі систему магістральних нафтопроводів «Дружба». На цьому етапі злочинна діяльність групи була припинена.

Загалом до операції із викриття правопорушників упродовж 14-15 березня одночасно залучено 120 правоохоронців – прокурорів, оперативників та слідчих, проведено 42 обшуки, виявлено та вилучено 3 одиниці зброї, у тому числі автомат та кулемет, викрадене пальне в об'ємі 60 тонн, готівкові кошти, коштовності, затримано 15 осіб.

Попередньо дії зловмисників кваліфіковані як вчинені організованою групою крадіжки в особливо великих розмірах та пошкодження магістральних нафтопроводів (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 292 КК України).

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ