Про це кореспонденту «Вголосу» повідомили у Камінь-Каширській РДА.

За словами начальника управління Держпродспоживслужби в Камінь-Каширському районі Віталія Макарчука, 20 серпня надійшла інформація про загибель однієї свині в господарстві жителя села Хотешів. Спеціалісти ветеринарної медицини виїхали на місце події. При патологічному розтині трупа тварини, що загинула, були виявлені характерні зміни для африканської чуми свиней (АЧС). Результати лабораторних досліджень попередньо відібраного матеріалу підтвердили діагноз.

«Проблема стоїть дуже гостро. Це тривожний сигнал для нашого району, – наголосив голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук під час засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації. – Тому наші спільні дії мають бути зосереджені на відпрацюванні відповідних заходів із уникнення поширення африканської чуми свиней на території Камінь-Каширщини та сусідніх районів».

З метою ліквідації спалаху цього захворювання рішенням комісії територію Хотешівської сільської ради оголошено неблагополучною щодо АЧС та з 21 серпня встановлено карантин (на 40 днів в зоні захисту епізоотичного осередку), а також визначено зону спостереження.

Окрім того, категорично заборонено вивіз тварин, у тому числі птиці, продаж тварин, птиці, м'ясних продуктів на ринках. У торговельних закладах на м'ясо потрібні відповідні супровідні документи, які підтверджують його походження з м'ясопереробних підприємств та боєнь.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ