Про це власкору «Вголосу» повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Маючи намір вчиняти на території Французької Республіки підпали та вибухи окремих об’єктів інфраструктур, чоловіка вирішив незаконно придбати на території України вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини й у червні 2015 року прибув до нашої держави.

В другій половині червня 2015 року, у місті Маріуполі Донецької області, він звернувся до військовослужбовця одного з полків Національної Гвардії України з пропозицією придбання за 16 тисяч євро необхідних йому засобів ураження: 5 автоматів системи Калашникова із набоями до них, 2 ручних протитанкових гранатомети "РПГ-7В", 18 пострілів до них, 125 кг тротилу, 100 електродетонаторів.

Військовослужбовець повідомив про це у Службу безпеки України та надав згоду на виконання спеціального завдання з розкриття злочинної діяльності іноземця.

21 травня 2016 року француз на автомобілі марки «Renault» моделі «Kangoo», завантаженому зброєю, вирішив перетнути Державний кордон України через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Ягодин».

Після проходження митного оформлення в режимі «виїзд» протиправна діяльність іноземця була припинена співробітниками Служби безпеки України. Зброя та боєприпаси були вилучені під час обшуку.

Згідно з вироком Любомльського районного суду Волинської області, він визнаний винним у вчинених злочинах та найближчих 6 років проведе за ґратами.

ІА "Вголос": НОВИНИ