У семінарі взяли участь спеціалісти відділу культури та туризму Яворівської РДА, науковці Львова, працівники парку, представники туристичних фірм та фахівці дитячого центру екскурсій, туризму та спорту м. Львова, повідомили у прес-службі парку.  

Директор Яворівського НПП, заслужений природоохоронець України Михайло Біляк запропонував обговорити шляхи вдосконалення екопросвітницької та рекреаційно-туристичної сфери Яворівського НПП, а також у найближчу перспективу розвитку велотуризму в межах програми «РовеЛовер Розточчя…» з центром у відпочинковому осередку Верещиця.

Про унікальність розточанської природи і різноманіття ландшафтів, які формують рекреаційно-туристичну атракційність Яворівського НПП розповідав науковець парку Микола Майданський. Він запропонував розвивати науковий, ностальгічний та екстремальний туризм, а також розробити диференційовані маршрути.

Загалом на семінарі були озвучені багато цікавих ідей,  які будуть сприяти збільшенню відвідуваності Яворівського НПП, зокрема, катання на бричках, квест-екскурсії, фотозони, майстер-класи та відкриття нових туристичних об’єктів, які ще не використовувалися в екскурсійній та туристичній діяльності. Такими ідеями зацікавилися представники туристичних фірм і бачать великий рекреаційно-туристичний потенціал парку та готові до співпраці. Відтак Михайло Біляк запропонував створити «Клуб симпатиків Яворівського НПП», які будуть сприяти його розвитку та розширенню змісту туристичних послуг. Учасники семінару одноголосно підтримали таку ідею.

ІА "Вголос": НОВИНИ