Акція проводиться щорічно і має великий попит серед учнівської молоді та активно підтримується відділом освіти Яворівської районної державної адміністрації, повідомили у прес-службі Яворівського Національного парку. Метою заходу є поповнення знань учнівської молоді з природничих дисциплін, а також виховання в учнів турботливого ставлення до природи. На екопросвітницькій діяльності Яворівського НПП виросло не одне покоління, яке не байдуже до збереження природи рідного краю. Під час таких акцій вчимось спільно з дітьми ставитися до природи як до святині, як до цінного подарунка предків, які зберегли її для нас, а не просто як до навколишнього середовища. Молодь знає багато про флору та фауну парку, ландшафти, історичні місця, а також готова до дій, які збережуть природу. Нехай їхні кроки маленькі − вимикати електроенергію, коли виходять з кімнати, економити воду, не смітити на вулицях, збирати відпрацьовані батарейки, макулатуру, підгодувати птахів взимку, робити штучні гніздівлі − але вони діють. Загалом, участь у таких акціях беруть учні, які в майбутньому планують стати екологами, дослідниками та захисниками природи, і вже тоді діяти в її захист більш масштабнішими методами.

Учасники цьогорічної акції пройшли зупинки «Сліди тварин», «Співи птахів», «Таємниці дерев», «Екологічні задачі», «Дешифратор», під час яких показали свої знання і вміння та отримали такі результати:

І місце – отримала команда «Первоцвіт» Домажирської ЗОШ І-ІІІ ст.; ІІ місце – «Феї лісу» Ясниського НВК  «ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Памви Беринди – ДНЗ»; ІІІ місце – «Едельвейс» Рясне-Руського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ»; а так звані квіткові місця розділили команди «Вартові Розточчя» Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Івана Франка та «Гряда» Бірківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ДНЗ ім. Тараса Шевченка».

Під час акції панувала дружня атмосфера, де зібрались однодумці, які поспілкувались між собою, обмінялись досвідом, а найголовніше − висловили готовність змінювати в кращу сторону світ навколо себе!

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ