[media=68208,68209,68210,68211,68212,68213,68214] 

Як повідомили у Яворівському національному природному парку, участь у йорданських святкуваннях взяли понад 5 тисяч людей. Серед сміливців були жінки та діти.

Семирічний Тарас Дмитрів із смт. Шкло вже четвертий рік поспіль купається в йорданській воді. На думку батьків хлопця, купання в ополонці на Водохреща – найкраще загартування та запорука доброго здоров’я на весь рік.

Директор Яворівського національного природного паку Михайло Біляк переконаний, що «Йорданське святкування» є надзвичайно важливим не лише як засіб збереження та примноження народних традицій та обрядів, а й як основа виховання дбайливого ставлення до природи. До того ж, свято єднає усіх у спільній молитві, бо за доброю традицією обряд освячення води здійснюють священики різних конфесій, каже керманич природоохоронної установи.

Після купелі всі бажаючі мали нагоду посмакувати чаєм із розточанського різнотрав’я та зігрітися біля спільної ватри. Також виступи фольклорні колективи, народні музики, вертепи та зовсім малі колядники з різних куточків Яворівщини.

Фото: Яворівський національний природний парк

ІА "Вголос": НОВИНИ