Про це повідомляє сайт mukachevo.net

Медаллю «Pro Urbe» (посмертно) було нагороджено колишнього керівника Берегівського РВ УМВС Василя Матея. А високу відзнаку «Почесний громадянин» урочисто вручено Атіллі Віднянському, директору Національного угорського театру (м. Будапешт) з нагоди 25-річчя його творчої діяльності. До того ж він є фундатором та головним режисером Берегівського угорського театру.

У своєму виступі на сцені Аттіла Віднянський назвав вручення нагороди «надзвичайно зворушливим моментом у своєму житті», адже вважає Берегово своїм рідним домом. Він також зауважив, що ця відзнака - є подякою і для всіх акторів берегівського театру, який є своєрідним містком між націями та культурами у нашому багатонаціональному регіоні.

Як писав «Вголос», 12 листопада 2017 р. у Берегові відбулися заходи, приурочені до 79-ї річниці створення організації «Карпатська Січ». Активісти пройшли містом колоною, а тоді стягнули з флагштока на будівлі міськради угорський національний прапор.

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто вимагає від української влади «відреагувати на інцидент», який стався у закарпатському місті Берегово 12 листопада.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан попередив, що конфліктні ситуації з Україною можливі і в майбутньому через нові законодавчі ініціативи Києва, а позитивне рішення Венеціанської комісії не применшать претензії через освітній закон.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ