Про це повідомляють місцеві ЗМІ та очевидці події у мережі.

Голова Буківської сільської ради Юрій Петровка у коментарі виданню Голос Карпат розповів, що з того часу правоохоронці патрулюють село постійно.

ЗМІ зазначає, що найактивніших учасників бійки з поліцейськими зараз у селі годі знайти. Відкрита кримінальна справа.

Також у соціальній мережі «Фейсбук» з'явилася інформація про самосуд над поліцейськими у Буковому. Посилаючись на слова селян, користувач Роман Келемен повідомив про конфлікт між патрульнимими і селянами. 

 

Після оприлюдення цієї інформації на сайті поліції Закарпаття з'явилася офіційна інформація щодо інциденту.

«В четвер, 3 травня, о 23:53 наряд патрульної поліції зупинив автомобіль «Citroën Nemo» за порушення правил дорожнього руху. Водій цього транспортного засобу мав ознаки алкогольного сп'яніння. Чоловік, який перебував за кермом, категорично відмовився проходити будь-яке медосвідування. Водій почав поводитися агресивно і вдарив патрульного, про що поліцейський одразу доповів та звернувся по медичну допомогу до Виноградівської районної лікарні», – розповіла речник Управління патрульної поліції в Закарпатській області Ольга Мартин. 

На місце події виїхав один екіпаж працівників Виноградівського відділення поліції. Правоохоронці опитали свідків та потерпілого. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 ККУ, тобто опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків. Таке правопорушення карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на термін до шести місяців, або обмеженням волі на термін до чотирьох років, або позбавленням волі на термін до двох років.

У повідомленні зазначено також, що поліція не допустила ніяких порушень громадського порядку в селі Букове, які стосувалися б цієї події. Інформація про масові заворушення, поширена деякими ЗМІ, за словами правоохоронців, не є правдивою.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ