[media=135487,135488,135489,135490] 

У ніч на 15 липня на Закарпатті у ромському поселенні в селі Велика Добронь Ужгородського району сталася масштабна пожежа. Від вогню постраждала місцева культова споруда, дитячий дошкільний заклад. Потім вогонь перекинувся на будівлю по сусідству.

Як повідомляє Mukachevo.net, внаслідок пожежі ніхто не постраждав, але місцеві жителі не виключають умисного підпалу, враховуючи останні події у ромських поселеннях.

В обласному управлінні поліції поки що причини пожежі не з'ясували. На місці події працювали слідчо-оперативна група, вибухотехніки та криміналісти. Ознак умисного підпалу не виявили. Для з'ясування точної причини загоряння проведуть експертизу. Поки що відкрито кримінальне виробництво за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення майна шляхом підпалу або іншим небезпечним способом).

Як писав «Вголос», раніше, 1 липня, на Закарпатті цигани скоїли крадіжку у монастирі, погрожуючи ченцям ножами.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих у масках напала на циганський табір. Через напад одна особа загинула, ще четверо травмовані.

Патрульна поліція Львівської області затримала сімох осіб, причетних до нападу на ромів у Львові. Передбачається, що всі вони є членами організації неонацистів «Твереза і зла молодь».

Згодом стало відомо, що за причетність до нападу затримали 10 школярів – п'ятьох учнів школи №83, чотирьох учнів школи №36 та одного учня школи №34.

Разом з тим,  Голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу заявив, що напад на табір ромів могла організувати Росія.

27 червня глава Нацполіції Сергій Князєв заявив, що поліція повинна зробити все, аби захистити ромів по всій території країни

ІА "Вголос": НОВИНИ