Про це написав у Facebook закарпатець Роман Келемен.

«Всю Україну сколихнули події, пов’язані з погромами циган, а також відношення самих циган до цих подій. Багато було інформації, як поводять себе цигани в суспільстві. Наведу тільки один приклад з життя наших хустських циган, яких уже декілька разів ловлять на крадіжці риби зі приватних ставків і вони кожен раз приходять знову і знову.

Поліція їх ловить і відпускає, не притягуючи до відповідальності. Ось один приклад, де їх зловили на приватному ставку у одному з монастирів Хустщини: на зауваження покинути ставок вони почали погрожувати ножами. Ченці викликали поліцію і ось фотографії, як вони поводились біля поліцейських – просто ігнорували і самих власників, і поліцейських. А поліцейські сказали, що голова нацполіції заявив, що роми зараз під поліцейською охороною. А хто тоді буде охороняти українців-платників податків, за які утримується поліція, від самих ромів?» - зазначив Роман Келемен.

 

Нагадаємо, у ніч на 24 червня у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих у масках напала на циганський табір. Через напад одна особа загинула, ще четверо травмовані.

Патрульна поліція Львівської області затримала сімох осіб, причетних до нападу на ромів у Львові. Передбачається, що всі вони є членами організації неонацистів «Твереза і зла молодь».

Згодом стало відомо, що за причетність до нападу затримали 10 школярів – п'ятьох учнів школи №83, чотирьох учнів школи №36 та одного учня школи №34.

Разом з тим,  Голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу у понеділок заявив, що напад на табір ромів могла організувати РФ.

27 червня глава Нацполіції Сергій Князєв заявив, що поліція повинна зробити все, аби захистити ромів по всій території країни

ІА "Вголос": НОВИНИ