[media=142560,142561,142562,142563,142564,142565] 

Як повідомляє Mukachevo.net, поруч були припарковані автомобілі на українській реєстрації, однак вони залишилися непошкодженими. 

«Повідомлення про інцидент надійшло до правоохоронців сьогодні близько 6:47 ранку, від мешканція вулиці Шевченка. Заявник повідомив, що вийшов зранку на вулицю, і побачив 7 пошкоджених авто, у яких було розбите лобове скло. Наразі на місці працюють правоохоронці. Вирішується правова кваліфікація», – прокоментували інцидент в поліції.

Як писав «Вголос», глава МЗС Угорщини Петер Сійярто стверджує, що ОБСЄ повідомила його про відкриття спостережної місії на Закарпатті. На його думку це допоможе, щоб «угорська спільнота на Закарпатті не піддавалася нападам».

На сайті уряду Угорщини повідомлення про розгортання спостережної місії ОБСЄ було відсутнє. 

Натомість сьогодні, 11 березня, речник Закарпатської ОДА Ярослав Галас заявив, що ОДА не надавала погодження на відкриття постійної моніторингової місії ОБСЄ і до неї не надходили подібні пропозиції. 

У відповідь на це у Місії ОБСЄ заявили, що посилили моніторинг в Ужгороді у відповідь на нещодавні події у місті. Однак він буде здійснюватися шляхом безперервного патрулювання з Івано-Франківська.

Нагадаємо, що в Ужгороді в ніч з 26 на 27 лютого приблизно о 3 годині вдруге підпалили офіс Товариства угорської культури. У приміщенні виявили пляшку із запальною сумішшю.

Раніше 4 лютого у вікно будівлі також кинули пляшку із запальною сумішшю. Тоді було пошкоджено тільки скло.

ІА "Вголос": НОВИНИ