[media=145696,145697] 

Про це інформує веб-сайт Нацполіції України.

«На лінію «102» почали надходити заяви про крадіжки з церков в різних районах Закарпатської області. Близько десяти епізодів зареєстрували відділи та відділення поліції в Ужгородському, Перечинському, Свалявському, Берегівському та Мукачівському районах. Менше місяця знадобилося правоохоронцям, щоб викрити причетних до серії злочинів. Поліція затримала всіх трьох підозрюваних одразу після вчинення чергової крадіжки на території Свалявщини», – йдеться в повідомленні. 

Правоохоронці встановили, що троє ужгородців віком 34, 37 та 38 років придбали інструменти та відмички та почали незаконну діяльність. Чоловіки відкривали двері в храмах у районі, виносили готівку та все цінне, що знаходили всередині. Для мобільності групи використовували автомобіль одного з них.

Після затримання чоловіків поліція знайшла схованку з краденим. Поліція встановила причетність організованої злочинної групи до 14 крадіжок у 5 районах.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України, тобто крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Всім трьом повідомлено про підозру. 

Ужгородським міжрайонним судом у ході досудового розслідування двом із них обрано запобіжні заходи у вигляді домашніх арештів, організатору – тримання під вартою.

ІА "Вголос": НОВИНИ