Про це повідомили у департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

У 2018 році на залізничному вокзалі Львова орудували жінки ромської національності. Вони крали у відвідувачів вокзалу гроші та дорогоцінності. А працівники поліції, до яких звертались потерпілі, переконували людей не писати заяв про крадіжки.

Правоохоронці встановили, що групу циганок, віком 18-38 років прикривав Залізничний відділ поліції міста Львова. Оперуповноважений даного відділку, 46-річний львів’янин, отримував за невтручання у «бізнес» 50% від вкраденого циганами. Працівника поліції затримали під час отримання ним чергового «відкату» від циган. При собі слідчий мав 5 тисяч гривень, 500 євро та 50 доларів.

Працівника Залізничного ВП арештованого. Проведено обшуки на його робочому місті.

Також працівники поліції перевірили і житло жінок ромської національності, які орудували на вокзалі. Там вони виявили багато валюти. Підозрюваних у крадіжках затримали.

На теперішній час зловмисникам готується оголошення підозри за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч.2 ст.185 (Крадіжка) КК України. Разом з тим тривають заходи, спрямовані на встановлення причетності інших співробітників поліції, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності.

ІА "Вголос": НОВИНИ