ТСН розповідає, що матір досі не може оговтатися від трагедії, проте вважає, що навіть після смерті син може лишити свою частку для тих, хто цього потребує.

«Якщо його вже не врятувати, нехай він врятує чиїсь життя. Все одно його душа вже пішла, а все інше, якась частинка у комусь буде жити», - зазначила жінка.

Жінка погодилася віддати органи свого сина для трансплантації двом жінкам із тяжкими захворюваннями нирок. Одна з них - Ольга - молода вчителька, яка змушена була постійно їздити на процедури з гемодіалізу. 

«Постійно тиск 60 на 40, постійно судоми – постійно щось було. Не було такого, щоб я прийшла додому і нормально себе почувала», - каже вона. І серед ночі їй зателефонували і сказали, що для неї з'явився донор нирки.

Інша жінка на ім'я Марина також страждала від тяжкої хвороби і в неї відмовили нирки. Вона була підключена до спеціального апарату, який, однак, лише подовжує життя, а не лікує хворобу. Проте їй також повідомили, що невідомий донор подарував їй нове життя.

Жінок вже незабаром випишуть із лікарні - нові нирки прижилися. Тепер врятовані пацієнтки хочуть отримати контакти Лілії Михайлівни, аби подякувати за одужання. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ