Про це повідомляє польське видання «Gazeta Prawna» з посиланням на інформацію джерел в уряді.

Польща розглядає можливість запровадження санкцій проти Росії у зв'язку зі справою екс-шпигуна Скрипаля.

За словами співрозмовника видання, окрім висилки дипломатів, Польща буде домагатися ввести і інші санкції, спрямовані проти російської економічної діяльності та оточення Володимира Путіна.

Зазначається, що обговорення введення санкцій триває з минулого тижня, але рішення відкладали до отримання результатів виборів у Росії.

Напередодні польський прем'єр Матеуш Моравецький спілкувався на цю тему з британською прем'єркою Терезою Мей. Справа отруєння колишнього шпигуна буде також у центрі сьогоднішніх перемовин Моравецького та канцлерки Німеччини Ангели Меркель, яка в понеділок відвідує Варшаву.

Рішення щодо санкцій буде залежати і від сьогоднішньої зустрічі міністрів закордонних справ в Брюсселі. З точки зору польського уряду, найкращим сценарієм є спільні дії проти РФ на рівні ЄС. Втім, Польща готова відреагувати і самостійними санкціями проти Росії.

Як писав «Вголос», 14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила, що Лондон вирішив вислати 23 російських дипломата у зв’язку з отруєнням у Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки.

Зі свого боку, в Москві заявили про вислання 23 британських дипломатів.

У відповідь на це у МЗС Великої Британії зазначили, що відповідь російської держави не змінює фактів і саме Росія грубо порушує міжнародне право.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ