Про це йдеться у сюжеті телеканалу НТА.

Одна із жінок погодилась розказати про незвичний заробіток, не показуючи свого обличчя. Каже, стоїть тут від 9 ранку. За годину зупинилось лише дві машини. Квіти вона продає по 30 гривень за букет. Зазвичай заробляє до 500 гривень в день.

У еколого-натуралістичному центрі пояснюють - раннє цвітіння підсніжників у селі Червоне спричинила тепла зима та вдале географічне положення, яке щороку сприяє появі перших весняних квітів у цій місцевості раніше.

«Рельєф тієї місцевості горбистий, має південну експозицію схилу, відповідно вони на сонечку добре прогріваються. І на цих схилах є рідколісся, світлий буковий ліс, є відкриті місця. Там якраз і ростуть підсніжники», – додає Ігор Антахович, директор львівського дитячого еколого-натуралістичного центру.

Контролювати збут підсніжників мають у екоінспекції. Тут створюють спеціальні виїзні групи, спільно з лісовою охороною та поліцією. Розпочинають виїзди не раніше лютого, після сходження снігу та першого потепління. Цього року екоінспектори ще не брались за перевірку.

«На сьогоднішній день сигнали про торгівлю чи реалізацію до нас не надходили», - пояснив начальник відділу екологічного контролю природо-заповідного фонду у львівській області Богдан Катюбін.

До слова, за торгівлю підсніжниками накладають штраф від 1700 до 3655 гривень. А за кожну квітку, яку вирвали із цибулиною,  додатково стягують 62 гривні.

ІА "Вголос": НОВИНИ