Стати у ряди прикордонників можуть громадяни призовного віку, які мають вищу, професійно-технічну або повну загальну середню освіту, проходили або не проходили строкову військову службу, військовозобов’язані, зокрема, і жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою, віком від 18 до 40 років. Кандидати за станом здоров`я мають бути придатними до військової служби, пройти професійно-психологічний відбір і відповідати установленим вимогам проходження військової служби.

В Західному регіоні зарахування проводять на посади: інспектора прикордонної служби – фельдшера, молодшого інспектора прикордонної служби, молодшого інспектора прикордонної служби – водія, молодшого інспектора прикордонної служби – інструктора службового собаки, молодшого інспектора прикордонної служби – дозиметриста, молодшого інспектора прикордонної служби – тракториста, молодшого інспектора прикордонної служби – зв’язківця. У Південному регіоні –  корабельно-катерного складу (молодші інспектори прикордонної служби, мотористи, матроси, водолази, зв’язківці).

Підготовку фахівців для підрозділів ДПС України здійснюють у  Кінологічному навчальному центрі (м. Великі Мости) або у Навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів (смт. Оршанець Черкаської області). Термін навчання  шість місяців. Після закінчення навчальних закладів військовослужбовцям присвоюють військове звання «молодший сержант», а також військову спеціальність  «молодшого інспектора прикордонної служби» та  направляють в підрозділи охорони державного кордону на посади, до яких вони готувались.

Зазначимо, що держава гарантує військовослужбовцям ДПС України  житлове забезпечення (службові житлові приміщення та постійне житло при вислузі 20 років, з правом вибору місцевості), кар’єрне зростання, проходження підготовки в навчальних центрах, можливість здобуття вищої освіти під час проходження військової служби за контрактом, перевагу при вступі до НАДПСУ ім. Б.Хмельницького, пільги згідно з чинним законодавством, достойне та своєчасне грошове забезпечення (із вислугою років та вищим військовим званням грошове забезпечення збільшується), охорону здоров’я (безкоштовна кваліфікована медична допомога у лікувальних закладах прикордонного відомства, у невідкладних випадках – у лікувальних закладах МОЗ України за рахунок ДПС України, право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях і будинках відпочинку ДПС України), достойне пенсійне забезпечення.

За довідками щодо прийому на військову службу за контрактом звертайтесь в Окремий регіональний центр комплектування Державної прикордонної служби України у місті Львові за адресою: м.Львів, вул. Личаківська, 74, тел.: (0322) 0-68,  (238-01-71).

ІА "Вголос": НОВИНИ