Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник.

Посадовець зазначив, що наразі триває досудове розслідування вказаних проваджень із залученням механізмів міжнародної правової допомоги.

Разом з тим, детективи НАБУ завершили досудове розслідування та із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали до суду десять кримінальних проваджень щодо 13 осіб, підозрюваних у скоєнні кримінальних корупційних правопорушень.

«Одним із високопосадовців, справу якого незабаром розпочнуть розглядати у суді, є керівник Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Йому повідомлено про підозру у розтраті державних коштів на суму понад 16 мільйонів гривень. Серед фігурантів інших, переданих до суду справ, —  судді-хабарники, а також виконавчий директор, в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Пасішник», — розповів Ситник.

Нагадаємо, НАБУ затримало Миколу Мартиненка 20 квітня 2017 року. За версією слідства, ДП «Східний гірничозбагачувальний комбінат» уклало контракт із австрійською компанією Steuermann, підконтрольною Мартиненку, на поставку уранового концентрату за завищеними цінами, у результаті чого інтересам ДП в 2014-2016 роках завдали шкоди на 17,28 млн дол. Загалом НАБУ розслідує три кримінальні провадження стосовно Мартиненка.

22 квітня Солом'янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів та міністрів від «Народного фронту».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ